Hoe u uw messen veilig en in stijl kunt opbergen

in Nieuws

Hoe u uw messen veilig en in stijl kunt opbergen

Of u nu een professionele chef-kok bent, een bijna-professionele thuiskok of de barbecuespecialist in uw familie, u bent niets zonder uw messen. Ze zijn altijd aan uw zijde wanneer u uw magie uitoefent. Om uw kookresultaten op een professioneel niveau te houden, moet u ervoor zorgen dat uw messen altijd in topconditie zijn en klaar voor gebruik. Stop dus nu niet met lezen, want wij weten hoe u uw messen veilig en in stijl kunt opbergen: in leer. Met een leren messentas, een leren messenrol of een leren mesbeschermer kun je pronken met je kookkunsten en er tegelijkertijd stoer uitzien. Maak de look compleet met een leren bbq-schort of zelfs een stoer leren slagersschort en niemand zal ooit nog twijfelen aan je barbecuekwaliteiten. Bovendien heb je je favoriete mes altijd in de best mogelijke staat bij de hand.

 

Hoe houdt u uw messen in de beste conditie

Messen van goede kwaliteit zijn duur, maar als u ze goed onderhoudt, kunnen ze een leven lang meegaan. Onderdeel van deze zorg is het droog en scherp houden van uw messen. Dat hoeven we u niet te vertellen, want u als kok weet het al: een mes is niet goed als het niet scherp is. Als u uw mes in een keukenlade opbergt, zal de rand beschadigd raken en bot worden. U moet dus een andere manier vinden om uw messen op te bergen. Professionele koks gebruiken vaak een mesroltas. Dit is een soort tas met een specifiek vak voor elk van uw messen, die u kunt oprollen. Zo zijn de messen gemakkelijk mee te nemen. Vooral reizende chefs of cateraars, die elke dag ergens anders koken, gebruiken dit soort tassen. Ze zijn vaak van stof gemaakt, maar een leren messenroltas is steviger en ziet er geweldig uit.

 

Leren Messen Tassen

Wij houden van leer en u ook. Leer is stevig en het ziet er stoer uit. Als je op een barbecuefeestje komt, ben je het middelpunt van de belangstelling. Je ziet er professioneel uit en je vrienden kunnen niet wachten om van je kookkunsten te proeven. Maar de messentassen voor koks zijn niet alleen voor een goede look, ze zijn ook van vitaal belang om je messen scherp en in topconditie te houden. Er zijn verschillende soorten tassen, maar het populairste type is de messenroltas. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van vier tot twaalf messen en zijn geschikt voor grote, professionele messen.

 

Leren Messen Rollen

Zoals u waarschijnlijk al uit de naam hebt begrepen, is een messenroltas een tas voor messen die u kunt oprollen. U hebt dit soort zakken waarschijnlijk al eerder gezien, vooral als u naar kookprogramma's zoals Masterchef of My Kitchen rules kijkt. Als een messenrolzak wordt geopend, ziet het eruit als een plat canvas of stuk leer met kleinere zakjes. In deze zakjes berg je je messen op. Omdat elk mes in een apart zakje zit, zijn ze goed beschermd. Nadat je de messen in de zakjes hebt gedaan, rol je de zak gewoon op. U kunt de zakjes sluiten met een drukknoopsluiting. In het geval van lederen messenrollen wordt vaak een riem van hetzelfde materiaal gebruikt om de tas te sluiten. De meeste van onze tassen hebben een schouderriem.

 

Leren Mesbeschermers

Als u uw messen in de keuken wilt opbergen, hebben wij een andere oplossing voor u, leren mesbeschermers. Met deze lederen messenbeschermers kunt u uw dure messen in elke keukenlade opbergen. Ze zijn perfect voor u als u het grootste deel van de tijd thuis kookt en geven u de mogelijkheid uw normale keukenlades te gebruiken. De lederen beschermers worden op het lemmet van het mes geplaatst. Dit helpt u op twee manieren. Ten eerste kunt u zich niet snijden wanneer u naar een mes in de lade grijpt. Als u aan het koken bent, kunt u gestrest zijn en snel een mes moeten pakken, terwijl u uw potten en pannen op het fornuis in de gaten moet houden. Met onbeschermde messen kan dit tot een gevaarlijke situatie leiden. Leren mesbeschermers kunnen een ongelukkig ongeluk voorkomen. Ten tweede beschermt u uw messen. Wanneer messen naast en op elkaar liggen in een lade, zullen de lemmeten tegen elkaar schuren. Dit zal leiden tot beschadigde en botte messen. Met een leren messchede kunt u dit voorkomen. Met een leren mesbeschermer blijven uw messen in topconditie en zijn ze altijd klaar voor actie. Messenbeschermers kunnen ook worden gebruikt als extra bescherming in uw messentas.

 

Wie heeft er een leren messentas nodig?

Nou, wie doet dat niet? Messenzakken zijn oorspronkelijk ontworpen voor professionele koks, die moeten reizen of hun messen willen beschermen. Als je een traiteur bent, geven messentassen je de mogelijkheid om je messen overal mee naar toe te nemen waar je ze nodig hebt. Slagers zijn nergens zonder hun messen. Het gebruik van een lederen messentas beschermt uw unieke messen en maakt het makkelijk om ze bij u te houden en op elk moment te gebruiken. Wanneer u messen maakt of verkoopt, kunt u een lederen messentas gebruiken om uw messen mee te nemen naar uw potentiële klanten. Het openvouwen van de stevige, leren tas met een assortiment van uw messen zal een geweldige eerste indruk geven. Als u een enthousiaste thuiskok bent, is een lederen messentas een geweldige manier om uw messen in goede conditie en uit de buurt van uw kinderen te houden. Tegelijkertijd is het makkelijker om je eigen messen te verplaatsen, wanneer je bij een vriend of vriendin thuis wilt koken.

 

Maak je look compleet

Om serieus genomen te worden als chef-kok wil je er ook zo uitzien. Om je look met je leren messentas compleet te maken, kun je een leren schort gebruiken. Elke chef draagt een koksjas of een schort om zichzelf te beschermen en hygiënisch te werken in de keuken. Een leren schort houdt je beschermd tegen spatten en de hitte van het fornuis of de barbecue. Bij het grillen op de barbecue beschermt je lederen bbq schort je ook tegen vonken.

 

Een goed onderhoud van uw lederen messentas

Om uw lederen messentas in de beste conditie te houden, moet u hem goed verzorgen. De beste manier om uw leder te verzorgen is met onze natuurlijke lederonderhoudswas. Deze wax bevat lijnzaadolie, bijenwas en cornaubawas. Het houdt het leer gehydrateerd en daardoor soepel en voorkomt scheuren en barsten. Ook maakt het leer waterafstotend en zorgt ervoor dat het leer geen vlekken absorbeert. De juiste lederwas houdt uw leren messentassen en leren schorten mooi en functioneel.

 

Jij bent de chef.

Met uw lederen messentas zal iedereen zien dat u de chef bent, of u nu een professionele chef bent of niet. En met de juiste tas ziet u er niet alleen goed uit, u zult ook als een professional kunnen werken. Uw messen zullen altijd scherp zijn en klaar om te snijden, te knippen of te hakken wat u maar nodig hebt. U zult op uw best koken en iedereen versteld doen staan van uw culinaire creaties.