8 tips om je klaar te maken voor het BBQ-seizoen

in Nieuws

8 tips om je klaar te maken voor het BBQ-seizoen

De temperaturen beginnen te stijgen, en de zomer komt er snel aan. Bij het eerste straaltje zonlicht hebben we ons leren bbq schort al uit de berging gehaald. Als we aan de zomer denken, beginnen we meteen te denken aan barbecuefeestjes in de open lucht. Sterker nog, de zomer wordt vaak het barbecueseizoen genoemd. Het beste seizoen van het jaar zonder twijfel, vooral voor de echte liefhebbers. Als je het beste uit dit geweldige seizoen wilt halen, en wilt leren hoe je een koning van de grill wordt, moet je ervoor zorgen dat je volledig voorbereid bent. Hier is hoe!

1) Zorg goed voor uw grill

De grill is natuurlijk de belangrijkste factor van een goede barbecue. Zorg dragen voor uw belangrijkste stuk kookgerei is de eerste stap. Als u problemen heeft met uw grill, zorg er dan voor dat u zich hiervan bewust bent lang voordat het seizoen begint. Neem de tijd om uw grill van boven tot onder te inspecteren en kijk of hij in perfecte staat is. Zo niet, zorg er dan voor dat u dit probleem zo snel mogelijk verhelpt. Als u de grill moet vervangen, doe dat dan lang voordat de zomer begint. U wilt niet te laat zijn op dit feestje.


2) Ruim je grilgerei op

Een vuile grill en vies grillgereedschap zal een impact hebben op de smaak van de gerechten die je gaat bereiden. Zorg er daarom voor dat je bbq en je gereedschap zo schoon zijn als het maar kan. Niet alleen zal het vlees beter smaken, het zal ook schoner zijn en dus beter en veiliger voor je gezondheid. Schrob het alsof het heet is! Uzelf en uw vrienden zullen u dankbaar zijn.

 

3) Koop een leren schort

Het bbq seizoen kan niet beginnen zonder een leren bbq schort, althans niet volgens ons. Een echte man heeft een echt leren heren schort. Waarom zou je een leren schort gebruiken? Simpel:
  • Een lederen bbq schort beschermt je tegen de hitte van de barbecue
  • lederen schorten zorgen ervoor dat u beschermd bent tegen vlekken, spatten en vonken
  • Met het schort is het makkelijk om je grillgereedschap en handdoek altijd bij de hand te hebben
  • Last but not least; ze zien er gewoon erg stoer en mannelijk uit

Een leren schort op maat is nog beter. Met je eigen naam of logo is het schort echt van jou, en van jou alleen. Koop dus zo snel mogelijk een goed leren bbq schort!

 

4) Zorg ervoor dat u de juiste tafelaccessoires hebt

Een grill en een leren schort zijn de eerste stappen, maar een paar goede aanvullende tafelaccessoires zijn net zo belangrijk. Wat heb je absoluut nodig om je tafelschikking te laten herinneren, lang na de maaltijd?
  • Begin met een paar geweldige leren placemats om uw gerechten in stijl te omlijsten
  • voeg dan een paar stevige borden en bestek toe, mis hier zeker niet een paar indrukwekkende steakmessen!
  • Een lederen messenrol of messenetui om je mannelijke koksmessen veilig in op te bergen en mee te pronken tijdens het snijden van het vlees
  • Een paar geweldige ovenwanten of pannenlappen 
  • Robuust ogende tafeldecoratie zoals leren servetringen of stevige flessenkoelers om het af te maken

5) Koop wat goede drank

Wat is een barbeque zonder wat goede drank? Juist, het telt niet als een echte barbecue. Wat jij en je vrienden ook het liefst drinken terwijl ze rond het vuur zitten, zorg ervoor dat je wat opties hebt om te serveren. Allereerst, bier. Een bbq met je vrienden kan niet zonder een paar biertjes. Ten tweede, wat goede oude whiskey. Echte mannen houden ervan om vlees te bereiden op de grill en het vlees te eten met vrienden, terwijl ze nippen aan een goed glas whiskey (vooral Jack Daniels is een BBQ favoriet!). Tot slot kan een goede wijn heel goed samengaan met bepaalde vleessoorten. Als je van wijn houdt of graag vlees bereidt dat een goede combinatie is met wijn, zorg er dan voor dat je ook goede wijnopties beschikbaar hebt.

6) Ga op zoek naar goede BBQ recepten

Een goede grill, een goed leren schort, de juiste accessoires en goede drank zijn geweldig, maar het betekent niets als het vlees smerig smaakt. Je moet ervoor zorgen dat je in staat bent om een aantal echt geweldige recepten te bereiden. Ga op zoek naar recepten die je lekker vindt, en zoek van tijd tot tijd naar nieuwe. Neem een kijkje op onze BBQ recepten blogs voor wat geweldige inspiratie! Zorg ervoor dat je goede marinades of kruidenmixen hebt voor je vlees. Als je het meeste uit je BBQ-seizoen wilt halen, kun je het je niet veroorloven om steeds maar weer dezelfde gerechten te maken. Bereid ook wat nieuwe gerechten. Als je dit doet, zullen jij en je vrienden nooit uitgekeken raken op jullie BBQ's. 

7) Bereid uw tuin voor

Uw tuin is de plaats waar de magie gebeurt. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw tuin klaar is voor actie. Ruim je terras op, ontdoe het van onkruid en dat soort dingen en maak het mooi en klaar voor je gasten. Tip: leren schorten zijn ook prima werkschorten tijdens het tuinieren! Voeg wat lichtsnoeren en lantaarns toe, ze zijn een geweldig decorstuk voor lange zomeravonden. Het is ook belangrijk om genoeg zitplaatsen te hebben. Niemand staat graag de hele avond op zijn benen, en niemand snijdt graag het vlees in zijn lab. Zorg dus voor een goede tafel, en genoeg zitplaatsen voor al je vrienden. Geen tuin? Geen probleem! Rol je leren bbq schort in een tas, verpak je messen in je leren messenrol, en neem je grill gewoon mee naar het park.

 

8) Zorg dat je in goed gezelschap bent

Alles is beter in goed gezelschap, en een bbq is geen uitzondering. Barbecue niet alleen voor je eigen familie. Nodig wat mensen uit, en maak je klaar om ze te vermaken, hoe meer hoe beter! Verwen ze met lekker eten, lekkere drankjes en een goede lach. De zomer is een perfecte tijd voor dit alles. Geniet van het gezelschap, geniet van het vlees, geniet van het weer en heb een geweldige tijd. De zomer is geweldig, er is geen enkele reden om niet volop te genieten van deze tijd van het jaar.

Als u nog niet klaar bent voor het bbq-seizoen, geen zorgen. Maar nu is het tijd om te beginnen met de voorbereidingen, zodat u niet te laat bent voor het feest. De temperaturen beginnen al te stijgen, de zomer is dichterbij dan je misschien denkt. Trek je beste leren barbecueschort aan en ga aan de slag! Als je volledig voorbereid bent, kunnen we je verzekeren dat je niets minder dan een echte grillmaster zult zijn. Geniet van die lange zomeravonden!

Nog op zoek naar het beste leren barbecue schort voor u? Bekijk al onze leren schorten hier!