Leren placemats: geef uw tafeldecoratie een meerwaarde

in Nieuws

Leren placemats: geef uw tafeldecoratie een meerwaarde

Hoe geeft u uw tafeldecoratie een vleugje klasse: met rustieke leren placemats en onderzetters gemaakt van zwaar, plantaardig gelooid leer! Of het nu gaat om een fanatieke fijnproever die een beetje organische luxe aan zijn tafeldecor wil toevoegen of om topgastronomie-professionals die de puntjes op de i willen zetten bij de presentatie van hun luxe restaurant; een leren placemat is de spectaculaire finishing touch voor elke tafel, voor elke maaltijd van het leven.

 

Functionaliteit ontmoet duurzaamheid en stijl

Wat is een betere manier om stijl en 5-sterren elegantie toe te voegen aan uw tafelschikking, dan met een prachtige lederen tafeldecoratie. Kies uit een overvloed aan prachtige rustieke kleuren en texturen die passen bij uw unieke stijl en huiselijke inrichting. Onze placemats zijn er zeker van dat ze een vleugje finesse toevoegen aan elke tafel wanneer u eet en drinkt met familie en vrienden. U kunt ze ook combineren met bijpassende (of contrasterende) onderzetters om de setting compleet te maken.

Ultieme bescherming

De 100% echt rundlederen placemats van Brickwalls and Barricades zijn gemaakt om uw tafeloppervlak te beschermen tegen vocht, vlekken en krassen en zijn bedoeld om een leven lang alles aan te kunnen, van een lichte brunch tot een familiefeest. Alle items worden eerlijk met de hand gemaakt in ons eigen atelier van verantwoord verkregen, plantaardig gelooide, Europese koeienhuiden die duurzaam worden gelooid in Nederland. U kunt er zeker van zijn dat u een verantwoord en eerlijk leerproduct koopt dat een leven lang meegaat en gemakkelijk te onderhouden en te reinigen is. Door de zeer lange levenscyclus van onze producten, het gebruik van een prachtig organisch bijproduct van onze voedselbronnen en de vermindering van watergebruik door het ontbreken van het wassen van linnengoed, zullen deze placemats zeker onze menselijke voetafdruk op deze planeet verminderen.

 

Hoe maak je een leren placemat schoon?

Alle placemats in onze collectie zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Ze worden met de hand gemaakt van uniek leder dat voor dit specifieke gebruik werd ontwikkeld. Tijdens de laatste stadia van het looiproces werd het leer behandeld met een speciale vuilafstotende coating, zodat gemorste vloeistoffen gemakkelijk met een vochtige doek kunnen worden gereinigd. Het enige onderhoud dat het leer nog nodig heeft, is af en toe een wasbeurt met een natuurlijke lederbeschermer om het leer gehydrateerd en in optimale conditie te houden voor een zo lang mogelijke levensduur. Makkelijk toch?! Onze speciale 100% natuurlijke lederwas, die o.a. bestaat uit Carnauba bijenwas en lijnzaadolie, is absoluut perfect voor uw leren placemat (maar wordt ook aanbeden door uw leren schort, leren jas of leren bank), en is hierte koop .

 

Hoe definieer je de hoogste kwaliteit?

Al onze artikelen worden met de hand gemaakt door vakbekwame ambachtslieden in onze eigen werkplaats in Nederland. Op deze manier kunnen we eerlijk en ambachtelijk leerwerk volgens de hoogst mogelijke normen garanderen. De materialen die wij gebruiken zijn allemaal gemaakt van Europese A-kwaliteit huiden en zijn plantaardig gelooid in Nederland. Veel andere artikelen op de markt zijn gemaakt van B-kwaliteit leer of bestaan uit aan elkaar genaaide restjes. Dit is een geweldige manier om de productiekosten te drukken, maar ook een grote vermindering van de kwaliteit van het eindproduct waarvoor u betaalt. Deze matten zien er op het eerste gezicht misschien goed uit, maar bij dagelijks gebruik zal er sneller slijtage optreden, met als gevolg dat het uiterlijk en de levensduur van het product tegenvallen.

Alleen echt koeienleer

Wist je trouwens dat je volgens internationale normen een product als "echt leder" mag bestempelen als het slechts 7% (!) of meer echt leer bevat. Het doet ons leer-lievende hart pijn om deze samengestelde leersoorten te zien, die gemaakt zijn van allerlei waardeloze materialen met slechts een klein beetje leer erin, en die als echt leer worden bestempeld. Ook mag elke soort dierenhuid op elke laag van de huid leer genoemd worden. Op Brickwalls and Barricades is 100% echt leer, 100% echt biologisch koeienleer. Gewoon de real deal, en niets anders!               

De ledersoorten die wij voor onze placemats gebruiken zijn de allerbeste en allemaal minstens 3 mm dik. Op die manier zien ze er robuust uit en zijn ze zwaar in gewicht, zodat ze goed op uw tafel blijven liggen en de beste kwaliteit hebben om een leven lang mee te gaan. Geen glibberige dunne vellen die na enkele malen gebruik als vellen papier zullen vouwen en buigen. Maar dik en zwaar rundleder dat er nog lang goed uit blijft zien, en zelfs met de jaren zijn uiterlijk en karakter verbetert. Ten slotte hebben al onze tafelmatten een volledig rond stiksel rond de randen voor de ultieme finishing touch van luxe en klasse: design zit 'm in de details!

 

Hoe kies ik de beste voor mij?

De laatste stap bij het kiezen van de ultieme leren placemat voor u, is gewoon een kwestie van voorkeur en smaak. Laten we beginnen met de vorm: op Brickwalls and Barricades bieden we ronde placemats en rechthoekige placemats aan in 2 verschillende maten. De ronde placemats zijn een favoriet in het hedendaagse design. Het kost niet veel moeite om elke tafel op een stijlvolle en moderne manier te laten opvallen wanneer u deze placemats gebruikt als canvas voor uw eetsetting.

De vierkante placemats zien er klassieker uit, maar bieden meer ruimte voor bestek en decoratie naast uw bord. Het grote stevige frame, toont meer leer en brengt daardoor zijn natuurlijke en rustieke esthetiek duidelijker op tafel. Op dit moment bieden wij 2 verschillende soorten placemats aan: "The Raw" model en "The Style" model (en daarnaast bieden we ook een volledig vlekvrije dunne lederen tafelmat -> "The Pocket Placemat XL"). 

 

"Ruwe" collectie

De items in de "Raw" collectie zijn stoer en robuust, met veel karakter. Het is een weergave van superieur en ervaren leer vakmanschap dat erin is gestoken, om er een inspirerend en duurzaam product van te maken. Gemaakt van volledig chroomvrij, plantaardig gelooid buffelleer met een authentiek marmereffect, is elk afzonderlijk stuk een uniek kunstwerk. Kleurdimensies zorgen voor diepte en warmte om de luxueuze uitstraling van dit prachtige leer te versterken, en brengen robuuste ingetogen luxe naar elke eetervaring. Deze premium kwaliteit leren placemats zijn 3+mm dik en zijn verkrijgbaar in black en brown. Ze zijn afgewerkt met een beschermende coating en daardoor gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Ze gaan een leven lang mee en krijgen een natuurlijk patina dat beter wordt naarmate ze ouder worden en gebruikt worden. Deze rechthoekige placemats worden geleverd in de meest royale afmeting van 33 x 46 cm (13 x 18,11 inch). De ronde placemat meet 38cm (15 inch) in diameter.

 

"Style" Collectie

De black leren placemats van de "Style" collectie zijn gemaakt van het fijnste plantaardig gelooide rundleer en zijn een teken van verfijnde elegantie en verfijnde stijl. Deze moderne en tijdloze placemats zijn verkrijgbaar in een stijlvol glad oppervlak en in een prachtige gedebosseleerde versie met een krokodillenreliëfpatroon. Deze luxe placemats passen in vrijwel elke inrichting en zijn tijdloos in ontwerp, en beschermen uw tafel en linnengoed voor vele jaren. Net als de placemats op the raw collection zijn ook deze afgewerkt met een beschermende coating. Door de zeer fijne poriën van het gebruikte leder is het echt het gemakkelijkst schoon te maken en ziet het er altijd fris en scherp uit met slechts een simpele veeg, zonder zichtbaar patina. Deze top-kwaliteit stukken komen in een weelderige dikte van 2 + mm en meten 30 x 43 cm (11,8 x 16,9 inch); de ultieme finishing touch aan elke tafel setting!

 

Custom placemats en onderzetters met logo

Indien gebruikt in een professionele omgeving, zullen lederen placemats en onderzetters zeker veel authentiek karakter en klasse toevoegen aan uw restaurant of bar. Maar u kunt echt de puntjes op de i zetten met op maat gemaakte placemats of onderzetters, gepersonaliseerd met uw bedrijfslogo erop. Of uw voorkeur nu uitgaat naar black of brown , rond of vierkant, luxe of voordelig, effen of gestructureerd, in reliëf, met laser gegraveerd of gestempeld: wij weten de weg in de keuken om uw naam in het oog te laten springen. Wij weten dat u trots bent op uw bedrijf en het is ons een genoegen om u te helpen de tafels te dekken op een manier die nog lang na de maaltijd zal worden herinnerd. Neem contact met ons op voor een gratis advies over wat wij voor u kunnen doen.  

Voor alle niet-professionele koks die klaar zijn om hun tafel naar een hoger niveau te tillen, of voor iedereen die op zoek is naar het meest spectaculaire leren cadeau voor een speciaal persoon: wij nodigen jou uit om een kijkje te nemen in onze collectie prachtige leren placemats en onderzetters die hierallemaal uit voorraad leverbaar zijn .