Hoe kies je een slagers schort: De ultieme gids

in Nieuws

Slagersschorten moeten niet te licht worden opgevat. In feite, een goede slager schort voor u een rondleiding personeel misschien wel een van de moeilijkste stukken van de uitrusting te vinden voor uw slagerij. Niet alleen beschermt een goed schort uw kleren tegen vlekken en morserijen, maar het helpt ook u veilig en stijlvol houden terwijl het doen van uw werk.

In deze gids gaan we dieper in op wat een goed slagersschort is, en laten we u ook zien hoe u het juiste schort voor uw behoeften kunt kiezen. Want als het op schorten aankomt, zijn ze niet allemaal gelijk geschapen.

 

Belangrijke kenmerken van een slagersschort

Laten we, voor we beginnen, eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken van een slagersschort.

1. Het moet gemaakt zijn van duurzaam materiaal

Het eerste en belangrijkste kenmerk van een slagersschort is dat het van duurzaam materiaal moet zijn gemaakt. Omdat slagers voortdurend worden blootgesteld aan scherpe messen en ander gereedschap, hebben zij een schort nodig dat bestand is tegen regelmatige slijtage.

Enkele van de meest populaire materialen voor slagersschorten zijn leder en Kevlar. Lederen slagersschorten zijn meestal het duurst, maar ze zijn ook het duurzaamst.

2. Het moet meerdere zakken hebben

Een ander belangrijk kenmerk van een slagersschort voor veel slagerijmedewerkers is dat het meerdere zakken moet hebben om snel en gemakkelijk toegang te hebben tot hun gereedschap, en het hebben van meerdere zakken maakt het gemakkelijker om alles georganiseerd te houden.

3. Het moet gemakkelijk schoon te maken zijn

Het reinigen van een slagersschort is om twee redenen belangrijk. Ten eerste helpt het om de verspreiding van bacteriën te voorkomen. Ten tweede zorgt het ervoor dat het schort er op zijn best uitziet en representatief is voor uw klanten. 

Enkele van de beste materialen om gemakkelijk schoon te maken zijn nylon en plastic schorten. Deze materialen kunnen gemakkelijk worden afgeveegd met een vochtige doek, en ze drogen snel, maar ze zijn ongelooflijk zweterig en daardoor oncomfortabel om te dragen. Onze handgemaakte leren schorten in the premium collection zijn zo behandeld dat de poriën van het leer volledig gesloten zijn zodat ze zeer gemakkelijk schoon te maken zijn. Aangezien leder een organisch materiaal is, ademt het en is het dus veel comfortabeler om te dragen dan de alternatieve materialen.

4. Het moet comfortabel zijn

Slagers brengen veel tijd door op hun voeten, dus is het belangrijk een schort te kiezen dat comfortabel is om te dragen. Dit betekent dat het schort licht moet zijn en niet te volumineus. Het moet ook verstelbare banden hebben, zodat u de pasvorm kunt aanpassen.

Veel slagers geven de voorkeur aan schorten met schouderbanden, omdat die het gewicht gelijkmatiger verdelen en de nek niet belasten tijdens het lange werk. Bekijk hier onze ruime keuze aan lederen kruisschorten.

5. Het moet stijlvol zijn

Ook al is een slagersschort in de eerste plaats een gebruiksvoorwerp, dat betekent niet dat het niet stijlvol kan zijn. Veel slagers zijn trots op hun uiterlijk en kiezen schorten die hun persoonlijke stijl en de identiteit van hun slagerij weerspiegelen.

Er zijn allerlei verschillende stijlen slagersschorten om uit te kiezen.

Schouderbanden zijn populair bij mannen, terwijl vrouwen vaak de voorkeur geven aan taillebanden, maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van persoonlijke smaak en voorkeur. Al onze schorten voor slagers zijn unisex en geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Sommige slagerijen kiezen er zelfs voor om hun schorten te personaliseren met hun logo. Meer informatie over aangepaste schorten met logo vindt u hier.

lederen slagersschort met vlees

Waarom leren slagersschorten de beste zijn

Nu we een aantal van de belangrijkste kenmerken van een slagersschort hebben bekeken, laten we eens nader bekijken waarom leren schorten de beste keuze zijn. Zoals we al eerder zeiden, is leer een ongelooflijk duurzaam materiaal dat tegen een stootje kan.

Het is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat belangrijk is in een drukke slagerij. Leren schorten hebben ook een professionele uitstraling, waardoor uw klanten u serieus zullen nemen. Slagers die leren schorten dragen, worden gezien als vakkundiger en ambachtelijker dan slagers die dat niet doen. 

Aangepaste lederen schorten zijn vooral populair geworden in de afgelopen jaren. Deze schorten worden op bestelling gemaakt en kunnen worden aangepast met het logo van uw slagerij, naam, of een ander ontwerp dat u wilt. Het dragen van een aangepaste leren schort is een geweldige manier om uw bedrijf te onderscheiden van de concurrentie. Wij bieden vele personaliseringsopties voor uw schort om ervoor te zorgen dat ze perfect bij uw stijl en inrichting passen.

Onze topkeuzes voor de beste leren slagersschorten

Nu we alle belangrijke kenmerken van een goed slagersschort hebben bekeken, laten we eens kijken naar enkele van de beste leren schorten op de markt.

1. "The Premium X-Cross

dit schort is onze all time bestseller voor welk werk je ook doet. De schouderbanden met gekruiste rug bieden de hele dag draagcomfort, waardoor het een uitstekende keuze is voor slagers en hun personeel in de winkel.

the premium x-cross leren schort voor slagers

2. "De Slager"

Het zit hem al in de naam. Dit schort, geïnspireerd op vintage Franse slagersschorten, heeft één brede schouderband, waardoor het de hele dag comfortabel te dragen is zonder je nek te belasten.

black leren slagers schort

3. "The Premium Bistro

Met een stijlvoller design is het "The Premium Bistro" schort niet alleen perfect voor een bistro of café, maar ook zeer geschikt voor het personeel van uw slagerij vooraan in de winkel.

Alle slagersschorten in onze premium collectie zijn gemaakt van premium kwaliteit buffelleer dat duurzaam gelooid is in Italië en in Nederland afgewerkt met een vlekbestendige en waterafstotende coating. Ook deze leren schorten zijn met liefde handgemaakt in ons atelier in Nederland en afgezet met de beste kwaliteit Italiaanse hardware. 

Dit zijn slechts een paar van de beste lederen schorten op de markt. Wanneer u een schort kiest voor uw slagerij, zorg er dan voor dat u alle belangrijke kenmerken die we hebben bekeken in gedachten houdt. En vergeet niet, op maat gemaakte lederen schorten zijn altijd een optie als u wilt dat uw bedrijf echt opvallen!

black lederen schort voor slagerij personeel

Laatste gedachten

Een slagersschort is een essentieel onderdeel van de uitrusting van elke professionele slager. Het beschermt niet alleen je kleren tegen vlekken, maar het zorgt er ook voor dat je er professioneler en ambachtelijker uitziet. Deze gids heeft u hopelijk wat inzicht gegeven in de verschillende soorten slagersschorten die beschikbaar zijn en op welke kenmerken u moet letten bij het kiezen van een schort.

Dus als je in de slagersbusiness zit, zorg er dan voor dat je investeert in een schort van goede kwaliteit. U kunt onze volledige collectie bekijken lederen slagersschorten hier.