Chef-kok-kwaliteit lederen messenrollen voor een perfect georganiseerde keuken

in Nieuws

Het is een feit dat keukens rommelig worden. Maar met het juiste gereedschap en de juiste organisatie kunt u uw keuken schoon en netjes houden - zelfs als het hectisch is. Een van de belangrijkste hulpmiddelen om georganiseerd te blijven in de keuken is een messenrol van topkwaliteit.

Een messenrol is een handige manier om uw messen overzichtelijk en binnen handbereik te houden. Niet alleen ziet uw keuken er overzichtelijker uit, maar het helpt u ook om veilig te koken. Met een messenrol kunt u snel en gemakkelijk het mes pakken dat u nodig hebt zonder een lade of aanrecht te hoeven doorzoeken.

Wat is een messenrol van chef-kok kwaliteit?

Een messenrol van chef-kokkwaliteit is een speciale messenrol die ontworpen is voor professionele chef-koks. Messenrollen hebben meestal een uitsparing voor elk afzonderlijk mes, en extra vakken voor het opbergen van ander keukengereedschap, zoals schilmesjes, slijpers en snijplanken.

Waarom een messenrol gebruiken?

Als u een professionele kok bent, of als u gewoon graag thuis kookt, is een messenrol een goede manier om uw messen georganiseerd en binnen handbereik te houden. Enkele redenen om een messenrol te gebruiken zijn

  • Gemakkelijk het mes pakken dat u nodig hebt zonder een lade of aanrecht te hoeven doorzoeken. Als u aan het koken bent, is het laatste wat u wilt doen een specifiek mes zoeken. Met een messenrol kunt u snel en gemakkelijk het mes pakken dat u nodig hebt.
  • Houdt uw messen georganiseerd en binnen handbereik. Een messenrol is een goede manier om uw messen overzichtelijk en binnen handbereik te houden. Niet alleen ziet uw keuken er overzichtelijker uit, maar het helpt u ook om veilig te koken.
  • Beschermt uw messen. Messenrollen zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals leer of canvas. Dit beschermt uw messen tegen beschadiging en houdt ze in goede conditie.
  • Maakt transport eenvoudig. Als u een professionele kok bent, of als u vaak met uw messen reist, maakt een messenrol het gemakkelijk om uw messen van de ene plaats naar de andere te vervoeren.

Hiermee kunt u uw messencollectie op maat maken. Met een messenrol kunt u kiezen hoeveel en welke messen u wilt opbergen. Zo kunt u uw messencollectie aanpassen aan uw specifieke behoeften.

Soorten messenrollen van chef-kok-kwaliteit

Brickwalls and Barricades biedt 3 soorten messenopslag:

  1. kleine lederen messenrollen die u in uw lade kunt leggen om thuis op te bergen
  2. Grote lederen en canvas messentassen voor het vervoeren van uw messen en ander koksgereedschap, waar u ook heengaat.
  3. Lederen mesbeschermers ter bescherming van de lemmeten van uw messen in uw lade of zelfs in uw messentas. Dit beschermt niet alleen de messen, maar ook uw messenrol. Onze selectie van lederen mesbeschermers vindt u hier
Wat de materialen betreft, zijn er twee hoofdtypen van messenrollen voor chef-koks: leder en canvas.
  • Leer: Leren messenrollen zijn over het algemeen duurder dan canvas, maar ze zijn ook duurzamer. Leer is een natuurlijk materiaal dat bestand is tegen slijtage en scheuren, en het zal na verloop van tijd goed verouderen. Een perfect voorbeeld van de ultieme black lederen messenrol is onze klassieke messenrol met 12 luiaards die u hier kunt vinden

black rol leren mes

  • Canvas: Canvas messenrollen zijn minder duur dan leer, maar ze zijn niet zo duurzaam. Canvas is een synthetisch materiaal dat gemakkelijker kan worden beschadigd, dus het is belangrijk om er voorzichtig mee om te gaan. Onze beste canvas messenrollen met leren riempjes vindt u hier in kaki green, en hier in brown.
messenrol gemaakt van green canvas met lederen riemen

Waarom kiezen voor leder?

Als u op zoek bent naar een messenrol die zowel duurzaam als stijlvol is, dan is leer de juiste keuze. Leren messenrollen zijn gemaakt van natuurlijke materialen, dus ze zijn bestand tegen slijtage. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden - gewoon met een vochtige doek afnemen als ze vuil zijn geworden. Leren messenrollen verouderen na verloop van tijd, dus ze zijn een geweldige investering. Brickwalls and barricades is de toonaangevende leverancier van premium kwaliteit leren messenrollen, dus u bent precies waar u moet zijn ;)

Hoe kies je de juiste messenrol

Bij het kiezen van een mesrol, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden:

  • Het aantal messen dat u moet opbergen. Als u maar een paar messen heeft, heeft u misschien geen grote messenrol nodig. Maar als u veel messen hebt, hebt u een rol nodig met genoeg vakjes om ze allemaal op te bergen.
  • De grootte van uw messen. Sommige messenrollen hebben sleuven die alleen groot genoeg zijn voor kleinere messen, terwijl andere sleuven hebben die geschikt zijn voor grotere messen. Zorg ervoor dat u een rol kiest waar al uw messen in passen.
  • Het soort messen dat u heeft. Als u veel dure en/of delicate messen hebt, zult u een rol willen kiezen die bescherming biedt tegen beschadiging. Leer en canvas zijn beide goede materialen hiervoor.
  • De materialen die u verkiest. Geeft u de voorkeur aan leer of canvas? Beide materialen hebben hun eigen voordelen, dus het is aan u om te beslissen welk materiaal het beste bij u past.
  • Uw budget. Messenrollen kunnen in prijs variëren van ongeveer $20 tot $200. Maar een lederen messenrol kost doorgaans meer dan een canvas messenrol. Dus, als u kwaliteit zoekt, is leer misschien de beste keuze.

Hoe uw messenrol te onderhouden

Als u eenmaal de perfecte messenrol hebt gekozen, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Hier zijn een paar tips:

  • Veeg uw rol regelmatig af met een vochtige doek. Zo blijft de rol schoon en vrij van vuil en resten. Zelfs als u uw rol niet vaak gebruikt, is het toch een goed idee om hem zo nu en dan schoon te maken.
  • Als uw rol van leer is, behandel hem dan regelmatig. Zo blijft het leer zacht en soepel.
  • Bewaar uw rol op een koele, droge plaats. Bewaar het niet in direct zonlicht of in een vochtige omgeving.
  • Als u uw rol niet gebruikt, bewaar hem dan op een veilige plaats. Dit zal helpen om het te beschermen tegen beschadiging.

Messenrollen van chef-kokkwaliteit zijn een geweldige manier om uw messen op te bergen en te vervoeren. Ze zijn duurzaam, stijlvol en gemakkelijk te onderhouden. Dus, als u op zoek bent naar de perfecte manier om uw messen georganiseerd te houden, dan is een messenrol de juiste keuze.

Waar koop ik messenrollen van chef-kok kwaliteit?

Als u op zoek bent naar een messenrol van hoge kwaliteit, dan bent u bij Brickwalls and Barricades aan het juiste adres. Wij hebben een ruime keuze aan messenrollen van chef-kwaliteit in zowel leder als canvas materialen. Onze messenrollen zijn gemaakt van de beste materialen, en ze zijn ontworpen om uw messen te beschermen tegen beschadiging. Dus, als u op zoek bent naar de perfecte manier om uw messen op te bergen en te vervoeren, dan bent u bij Brickwalls & Barricades aan het juiste adres. 

Bekijk hier onze volledige collectie messenrollen

grote lederen messenrol voor koks